Grillad Quesadilla av majstortillas - Mexico

Antal portioner: 4

 

Ingredienser 

8 majstortillabröd 
4 dl riven manchegoost 
32 lövtunna skivor spansk lufttorkad fläskfilé (lomo) eller 20 skivor serranoskinka 
1 grön paprika 
2 röda spanska pepparfrukter 
1/2 silverlök 
2 msk olivolja 
salt 

Gör så här

1. Dela och kärna ur paprikan och chilin. Finhacka chilin och strimla paprikan. Skala och halvera löken och skär den i tunna skivor. Frös lök, chili och paprika i olivolja och krydda med salt.

2. Lägg ut fyra tortillabröd och täck varje bröd med 1⁄2 dl riven ost. Lägg på åtta skivor lomo eller fem skivor skinka på vardera. Fördela till sist paprikablandningen jämnt på varje tortilla och avsluta med den resterande osten. Lägg på resten av bröden och tryck till lätt.

3. Placera grillgallret högt över glöden. Grilla de fyllda tortillabröden 2–3 minuter på varje sida. Skär bröden i tårtbitar före servering.




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0