Tysk potatissallad

Ingredienser

·         Ca 1 kg färskpotatis

·         3-4 schalottenlökar

·         200-300 g hårdost skuren i små kuber (fetaost går också bra)

·         2 påsar fransk/grekisk salladsdressing, Knorr

·         Olivolja

·         Vatten

 

Gör så här

Börja med att tvätta o ev skrubba färskpotatisen. Koka den precis som vanligt och häll sedan av vattnet låt potatisen svalna något. 

Medans potatisen svalnar blandar du till dressingen enl anvisningen på paketen (jag använder alltid olivolja oavsett vad det står på påsen, blir en bättre smak då tycker jag)
Skär osten i kuber och skär löken tunt i ringar.

Skär ner potatisen i en bunke, jag skär dem i kuber men inte allt för små. Blanda ner lök och ost med den fortfarande ljumma potatisen, häll över dressingen och rör runt. Servera! Denna potatissallad är ännu bättre dagen efter, kall, när den stått och gottat till sig över natten så allt beror på om man vill ha varm sallad eller kall . Smaklig måltid!

 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0