Thailändsk filé

Ingredienser

500 g fläskfilé
1 purjolök
3 vitlöksklyftor
½ tsk sambal olek
1 tsk flytande margarin
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk mald ingefära
1 köttbuljongtärning
2 dl kokosmjölk (max 7%)
2 dl fraiche (max 2%)

 

Gör så här

Skär köttet i 2 cm tjocka skivor. Bryn 3 min på varje sida. Skär purjolöken i sneda skivor. Skala och hacka vitlöken. Fräs grönsakerna i margarinet några minuter.

Smaksätt med ingefära och smula i buljongtärningen. Häll i kokosmjölk och fraiche. Lägg i köttet och låt koka upp.

Smaksätt med salt och peppar

Servera med ris.

 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0