Sparrispaj med parmesanost - Sverige

Ingredienser

6 bitar

Pajdeg:

3 dl dinkelmjöl

150 g smör

2 krm salt

1 msk kallt vatten

Fyllning:

250 g grön sparris

75 g salladslök

Äggstanning:

ägg

2 dl vispgrädde

3 krm salt

1 krm nymald peppar

3 dl riven parmesanost

Ugn: 200°

 

Gör så här

1. Pajdeg: Mixa siktat mjöl, smör och salt. Tillsätt vattnet och mixa till en deg. Låt vila i plastpåse i kylen, ca 30 minuter. Tryck ut degen i en form, 24 cm i diameter, och nagga bottnen med en gaffel. Låt vila minst 1 timme i kylen. Förgrädda mitt i ugnen, ca 10 minuter.

2. Fyllning: Bryt av och kasta den nedre grova delen på sparrisstjälkarna. Skär sparris och lök bitar. Koka upp lättsaltat vatten och förväll sparris och lök, ca 1 minut. Låt rinna av. Fördela sparris och lök i pajskalet.

3. Äggstanning: Vispa ihop ägg, grädde, salt, peppar och ost och häll i pajskalet. Grädda mitt i ugnen tills pajen har fin färg, 30–35 minuter.

 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0