Soljanka soppa - Ryssland

Du behöver: 
Beräknad till 2 liters kastrull:
1 liter kyckling/köttbuljong (jag brukar koka buljongen antingen på fläskben eller kycklingben, då blir det godast)
1 dl skuren i små bitar och knaperstekt kryddstark korv med högt procent kötthalt
1 rättika (ganska avlång, ca 25-30 cm)
1 stjälkselleri (jag hade också små skivor/bitar broccolistammen efter jag använd buketterna till brocolimos)
1 morot
1 gullök
1 dl hackade salta gurkor (utan tillsatt socker, finns bl a på Willys)
500 g passerade/krossade tomater + 1 msk tomatpasta
1 msk citronjuice
1-2 msk finhackad persilja
Salt och peppar efter smak
1-2 lagerblad
Så här gör Du:
1. Börja med att koka buljong på fläsk/kycklingben. Ta loss köttet från ben och spara till soppan. Tänk på att Du behöver 1 liter av färdigkokt buljong, därför måste Du ha mer vatten i kastrullen när Du börjar koka buljongen!
2. Skär rättikan, moroten, stjälksellerin och broccolistammen  i små bitar. Lägg bitarna i buljongen. Låt allt koka på medelvärme.
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0