Rimmad torskrygg med rostade rödbetor och wasabikräm - Sverige

Ingredienser

6 bitar färsk eller fryst torskrygg
1 1/2 msk salt
2 tsk socker
1 l vatten
4 msk smör (vid tillagningen)

Ugnsrostade rödbetor:
10 medelstora rödbetor
2 msk olivolja
Flingsalt
Svartpeppar

Tillbehör:
Färskpotatis eller pressad potatis

1 dl rostade solroskärnor
Flingsalt

150 g bladspenat

Wasabikräm:
3 dl matlagningsyoghurt
Ca 1 msk wasabipasta
Salt 
Svartpeppar

Gör så här

Tina fisken om den är fryst.

Blanda salt och socker med vattnet och rör om så att det löser sig. Lägg fisken i saltlagen, låt den ligga i lagen ca 12 timmar.

Sätt ugnen på 225°C. Sätt in en plåt.
Skala och klyfta rödbetorna. Vänd klyftorna i en bunke med olivolja flingsalt och peppar. Ta ut den förvärmda plåten och lägg på rödbetorna. Sätt tillbaka plåten mitt i ugnen 30 minuter eller tills rödbetorna är mjuka.

Wasabikräm:
Blanda matlagningsyoghurt med wasabipasta. Smaksätt med salt och peppar.

Rosta solroskärnorna i en torr het stekpanna. Salta dem mot slutet.

Lägg torsken på ett folieark. Klicka på smöret. Vik ihop till ett paket. Grilla på medelvärme och lägg på locket. Grilla ca 15 minuter eller tills fiskens innertemperatur är 56˚C.

Lägg blad spenaten på ett fat, lägg på rödbetor och torsk, toppa med solrosfrön.
Servera torsken med wasabiyoghurt och kokt potatis.

 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0