Rabarbersmulpaj - Sverige

Ingredienser
- Fyllning:
- 500 g rabarber
- 0,5 dl socker
- 2 msk Milda flytande margarin, till formarna
- Smuldeg:
- 1,5 dl vetemjöl
- 0,5 tsk salt
- 1 dl socker
- 50-75 g Milda mat- och bakmargarin eller 0,5-0,75 dl Milda flytande margarin
- Milda Vaniljvisp, till servering
Tillagning. > 30 min
- 1 Fyllning: Sätt ugnen på 200°C. Smörj fyra portionsformar. Skala och skär rabarbern i små bitar, fördela i pajformarna. Strö på sockret över rabarberna.
- 2 Smuldeg: Blanda samman alla ingredienser till en smulig deg. Fördela smulorna över rabarbern.
- 3 Grädda näst längst ner i ugnen ca 25-30 minuter tills pajerna fått en fin gyllenbrun färg.
- 4 Servera med Milda Vaniljvisp eller blanda Milda Vaniljvisp och Milda Visp för en mindre söt sås. Vispa upp dem var för sig och vänd sedan ihop dem lite slarvigt.
- 5 Tips: - Om du har extra tid, värm försiktigt rabarber och socker i en kastrull under omrörning. De t hjälper smakerna att koka ihop. - Smaksätt gärna rabarberfyllningen med 1 tsk kanel eller 1-2 krm mald kardemumma. - Om du vill göra en paj istället för portionsformar – dubbla mängden fyllning och deg så blir mängden lagom för en normalstor pajform.