Lammfärsspett med libanesisk grönsaksgryta

 

Ingredienser

Gryta

  • 10 potatisar
  • 2 rödlökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 gula paprikor
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk grovkrossad kummin
  • 2 tsk chilipulver
  • 3 tomater
  • 2 dl vatten
  • salt och peppar
  • 1 citron

Spett

  • 1 vitlöksklyfta
  • 500 g lammfärs
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 tsk spiskummin
  • 2 tsk torkad mynta
  • 1 ägg
  • 2 dl matlagningsyoghurt

Till servering

  • pitabröd

 

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala potatis, lök och vitlök. Skär potatisen och rödlöken i bitar, finhacka vitlöken. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar.
  3. Fräs grönsakerna i oljan tillsammans med kryddorna. Skär tomaterna i tärningar och tillsätt dem tillsammans med vatten. Koka sakta under lock ca 20 minuter. Smaksätt med salt, peppar, rivet citronskal och några droppar citronjuice.
  4. Spett: Skala och riv vitlöken fint. Blanda lammfärsen med vitlök, kryddor, ägg och yoghurt. Forma färsen till 8 ”korvar” (för 4 port), trä upp dem på spett.
  5. Lägg spetten på en plåt med bakplåtspapper. Stek mitt i ugnen 8-10 minuter. Servera lammfärsspetten med grönsaksgryta och pitabröd.

För alla

Rätten innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja). Servera med mjölkfritt bröd.
Gör äggfri: uteslut ägget.

 




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0