Kinagryta med bambuskott

8 portioner

Det här behöver du:
Marinad:

6 msk soja
4 msk chilisås
2 vitlöksklyftor, pressade
4 kryddmått ingefära
800 g benfritt griskött, bog eller skinka, strimlat i tunna bitar

Stekning:
2 gula lökar
1 burk konserverade böngroddar
1 burk konserverade bambuskott
2 msk majsenamjöl
4 dl vatten
2 köttbuljongtärning
2 msk socker
2 msk vinäger
olja till stekning

GÖR SÅHÄR:

Börja med att blanda ingredienserna till marinaden. Lägg i köttet och låt marinera ca 15 minuter.

Ta upp köttet och låt det rinna av. Fräs i olja på ganska hög temperatur tills köttet fått lite färg. Tillsätt resten av marinaden, socker, vingäger, vatten och köttbuljong. Låt koka ett par minuter. Smaka av. tillsätt ev. mer vinäger eller socker. Tillsätt böngroddar och bambuskott. Rör ut majsena i lite vatten. Tag grytan från plattan och rör ner majsenan. Ge grytan ett snabbt uppkok.

Servera med ris och broccoli.




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0