Japansk wasabibiff med soja

Ingredienser
Antal 4
- 500 g utskuren biff i bit eller rostad
- 1/2 dl ljus soja
- 1 msk risvinäger eller vitvinsvinäger
- 1 msk brun farin
- 1 krm peppar
- 2 msk sesamfrön
- 3 dl långkornigt ris
- 6 dl vatten
- 1/2 tsk salt
- 2 msk olja
- 1 - 1 1/2 msk wasabipasta
- 500 g djupfrysta wokgrönsaker (gärna finstrimlade)
Så här gör du
Bra att veta när du ändrar antalet portioner
Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.
- Skär köttet i tunna strimlor. Blanda det med soja, vinäger, farin och peppar. Låt stå och marinera ca 15 min.
- Rosta sesamfröna i en torr het stekpanna tills de fått fin färg. Ta upp på ett fat så länge.
- Koka riset i vatten med salt i en kastrull enligt förpackningens anvisning. Stek köttet i hälften av oljan i en stekpanna på hög värme tills det fått fin färg.
- Ta upp köttet, rör ner resten av oljan och wasabipastan i stekpannan och stek grönsakerna. Blanda sedan ner köttet och strö över sesamfröna. Servera wasabibiffen med riset och gärna extra sojasås.