Japansk wasabibiff med soja

Ingredienser

 

Antal 4

  • 500 g utskuren biff i bit eller rostad
  • 1/2 dl ljus soja
  • 1 msk risvinäger eller vitvinsvinäger
  • 1 msk brun farin
  • 1 krm peppar
  • 2 msk sesamfrön
  • 3 dl långkornigt ris
  • 6 dl vatten
  • 1/2 tsk salt
  • 2 msk olja
  • 1 - 1 1/2 msk wasabipasta
  • 500 g djupfrysta wokgrönsaker (gärna finstrimlade)

Så här gör du

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär köttet i tunna strimlor. Blanda det med soja, vinäger, farin och peppar. Låt stå och marinera ca 15 min.
  2. Rosta sesamfröna i en torr het stekpanna tills de fått fin färg. Ta upp på ett fat så länge.
  3. Koka riset i vatten med salt i en kastrull enligt förpackningens anvisning. Stek köttet i hälften av oljan i en stekpanna på hög värme tills det fått fin färg.
  4. Ta upp köttet, rör ner resten av oljan och wasabipastan i stekpannan och stek grönsakerna. Blanda sedan ner köttet och strö över sesamfröna. Servera wasabibiffen med riset och gärna extra sojasås.



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0