Heta lammfärsbullar med libanesisk yoghurtdipp
· 1 1/2 dl het ajvar relish
· 1 msk ströbröd
· 1 tsk sambal oelek
· 1 ägg
· 1/2 tsk spiskummin
· fint rivet skal av 1 citron
· 1 tsk salt
· 400 g lammfärs
· olja till stekning
· libanesisk yoghurt till servering
Så här gör du
1.Rör samman ajvar relish, ströbröd, sambal oelek, ägg, spiskummin, fint rivet skal av citronen och salt. Blanda väl med lammfärsen.
2.Forma köttbullar av färsen. Stek dem i olja.
3.Servera på ett fat med tandpetare i, tillsammans med libanesisk yoghurt.
Tips
En perfekt liten plockrätt på ditt mezebord. Med ris till blir det en middagsrätt. Libanesisk yoghurt finns som färdig produkt, men man kan även blanda i mynta och vitlök i vanlig matyoghurt