Grekisk kalkon med feta- och vitlökbakad potatis

Ingredienser

·  4 bakpotatis

·  2 msk olivolja

·  2 vitlöksklyftor

·  600 g kalkonfilé

· 1 msk hackad oregano

· 1 msk hacad timjan

· 1 msk hackad persilja

·   Salt

·   Svartpeppar

· 2 dl tzatziki

· 75 g fetaost

 

Gör så här

Tvätta bakpotatisen. Skär den i halvor och ruta snittytan. Lägg potatisen i en ugnssäker form. Blanda 2 msk olivolja med pressad vitlök och pensla potatisen med blandningen och krydda med salt och peppar. Sätt in potatisen mitt i ugnen i 200 grader i ca 50 minuter.

Sänk värmen till 150 grader.

Bryn kalkonfilén, krydda med salt och peppar. Blanda örterna på en tallrik och rulla kalkonfién i dem. Lägg den sedan i en ugnssäker form och ställ in mitt i ugnen. Stek tills innertemperaturen är 70 grader, i ca 25 minuter.

Blanda tzazikin med smulad fetaost. 

Servera kalkonen med vitlöksbakad potatis och fetaoströran och sallad.

 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0