franska crêpes

 

Ingredienser

Pannkakssmet

5 st ägg

0.25 dl strösocker

3 dl vetemjöl

en liten nypa salt

1 tsk vaniljsocker

25 g smält smör

5 dl mjölk, 3 %

1 st citron, skalet

smör till gräddning

Sås

1 dl strösocker

saft av en stor apelsin

1 dl grand marnier

Gör så här

1. Pannkakssmet. Blanda vetemjöl, salt, strösocker, vaniljsocker i en bunke.

2. Tillsätt äggen och lite mjölk i taget, vispa tills smeten är slät.

3. Smaksätt smeten med rivet citronskal.

4. Smält smöret och tillsätt det i smeten.

5. Låt smeten stå och svälla i minst 1 timme.

6. Smält smöret till stekning i en kastrull och använd en pensel att för att pensla ut det i en crêpe eller stekpanna.

7. Grädda till riktigt tunna crêpes.

8. Vik dem till halvmånar och vik en gång till.

9. Rada upp dem på ett stort serveringsfat.

10. Sås. Smält strösockret i en panna och vänta tills de fått en ljusbrun färg.

11. Tillsätt omedelbart färskpressad apelsinsaft (du måste vara snabb) och låt detta koka i cirka 2 minuter.

12. Tillsätt smöret och häll den varma apelsinsåsen över crêpsen.

13. Häll Grand marnier i en kastrull, koka upp och tänd på den med gaslågan eller en tändsticka.

14. Häll den brinnande likören över crêpsen och servera med vaniljglass.

 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0