Borsjtj - rysk rödbetssoppa

 
 
Ingredienser
  • 0.5 kg färska rödbetor
  • 100 g palsternacka
  • 300 g vitkål
  • 2 st rödlökar
  • 2 st morötter
  • 100 g rotselleri
  • 1.5 l grönsakbuljong
  • 300 g korv (av favoritsort)
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 3-4 st kvistar färsk timjan
  • 3 st lagerblad
  •   salt och peppar
  •   smör eller olivolja till stekning
  •   Bladpersilja och gräddfil till garnering
Gör så här
 
Skala och strimla grönsakerna och löken tunt. Fräs grönsakerna i smör eller olivolja i en rymlig kastrull i 3-4 minuter, utan att de tar färg.
  • Häll över grönsaksbuljong och lägg i kryddor. Låt koka 20-30 minuter.
  • Skiva upp korv och låt den koka med de sista minuterna. Smaka av med salt och peppar.
  • Serveras med en klick gräddfil och bladpersilja. Har du en rökt svålbit kan du koka med den i soppan för att få extra smak.



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0