Borsjtj - rysk rödbetssoppa
Ingredienser
- 0.5 kg färska rödbetor
- 100 g palsternacka
- 300 g vitkål
- 2 st rödlökar
- 2 st morötter
- 100 g rotselleri
- 1.5 l grönsakbuljong
- 300 g korv (av favoritsort)
- 3 st vitlöksklyftor
- 3-4 st kvistar färsk timjan
- 3 st lagerblad
- salt och peppar
- smör eller olivolja till stekning
- Bladpersilja och gräddfil till garnering
Gör så här
Skala och strimla grönsakerna och löken tunt. Fräs grönsakerna i smör eller olivolja i en rymlig kastrull i 3-4 minuter, utan att de tar färg.
- Häll över grönsaksbuljong och lägg i kryddor. Låt koka 20-30 minuter.
- Skiva upp korv och låt den koka med de sista minuterna. Smaka av med salt och peppar.
- Serveras med en klick gräddfil och bladpersilja. Har du en rökt svålbit kan du koka med den i soppan för att få extra smak.