Asiatisk biffwok

Ingredienser

3 pk äggnudlar
1 röd lök
1 morot
1 röd paprika
1 grön paprika
2 dl strimlat vitkål
150-200 gr strimlat nötkött
6 vitlöksklyftor
1 chilifrukt
3-5 msk soya
3 msk lee kum kee (ostron sås)
1/2 tsk röd eller grön currypasta
sweet chilisås
olja till wookning
1 dl cashewnötter

Gör så här

Börja med att tvätta och strimla alla grönsaker.
Finhacka vitlöken och chilifrukten.
Blanda lite olja med den hackade vitlöken, chilin, soyan, lee kum keen och currypastan,
vänd ner nötköttet och låt vila.

Hetta upp en kastrull och koka äggmudlarna efter anviswningarna på paketet.

Hetta upp en wookpanna och wooka grönsakerna lite lätt i olja, tillsätt löken sist då den mjuknar fortast.
Häll av grönsakerna och wooka köttet hastigt.
Tillsätt lite mer olja och vänd ner nudlarna och grönsakerna.

Smaka av med sweet chilisås och eventuellt mer soyan och lee kum kee.
Ringla över cashewnötterna och servera genast.

 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0