Afrikansk kycklinggryt

Du behöver:
500g kycklingfilé i bitar
100 g finhackad gullök
2 vitlöksklyftor, pressade
smör eller kokosfett till stekning
3-4 stjälkar selleri
1 zuchinni
1 finhackad chilifrukt (jag tog torkade chiliflingor)
1 tsk curry
1 tsk ingefära (torkad)
2 msk tomatpuré
1 burk kokosmjölk
2 tsk riven limeskal (jag droppade över koncentrerad limesaft istället)
0,5 dl hackade och rostade hasselnötter
 
Så här gör Du:
1. Skär selleri och zuchinni i tunna skivor. Stek grönsakerna i omgångar i kokosfett/smör tills de fått en fin gyllenebrun stekyta. Lägg grönsakerna åt sidan.
2. Stek kyckling, gullök och vitlök i smör/kokosfett. Tillsätt kokosmjölk, tomatpuré, kryddor och rör om. Låt kycklingen koka i 5-10 minuter eller tills den är färdig.
3. Rör ner grönsakerna, droppa över limesaften och låt grytan puttra 2-3 minuter.
4. Strö över grovhackade och rostade hasselnötter.
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0