Morotskaka med glasyr - Sverige

12 bitar
Ingredienser
3 st ägg
0,75 dl farinsocker
2,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk kanel
4 dl fint rivna morötter
2 tsk rivet citronskal
0,5 dl rapsolja eller flytande matfett
Glasyr
0,5 dl florsocker
2 msk pressad citron
0,5 pkt Philadelphiaost light
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en form. Vispa ägg och farinsocker pösigt.
2. Blanda mjöl, bakpulver och kanel och rör sedan ner det i äggblandningen. Blanda även ner morötter, citronskal och olja eller matfett. Fördela smeten i formen.
3. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter. Låt kakan svalna.
4. Rör samman florsocker och citronsaft till glasyren. Blanda ner osten och rör till en jämn smet. Bred glasyren på kakan.