Morotskaka med glasyr - Sverige

 

12 bitar

Ingredienser

3 st ägg 
0,75 dl farinsocker 
2,5 dl vetemjöl 
2 tsk bakpulver 
2 tsk kanel 
4 dl fint rivna morötter 
2 tsk rivet citronskal 
0,5 dl rapsolja eller flytande matfett 
Glasyr

0,5 dl florsocker 
2 msk pressad citron 
0,5 pkt Philadelphiaost light 

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en form. Vispa ägg och farinsocker pösigt.

2. Blanda mjöl, bakpulver och kanel och rör sedan ner det i äggblandningen. Blanda även ner morötter, citronskal och olja eller matfett. Fördela smeten i formen.

3. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter. Låt kakan svalna.

4. Rör samman florsocker och citronsaft till glasyren. Blanda ner osten och rör till en jämn smet. Bred glasyren på kakan. 




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0