Klassiska engelska scones

Överraska med klassiska scones. Går snabbt att svänga ihop och doftar härligt på frukostbrickan.
Antal portioner: 8
Färdigt på 10 min.
Ingredienser:
7.5 dl vetemjöl
0.5 tsk salt
1.5 tsk bakpulver
0.5 dl råsocker
125 g kallt smör
1 ägg
2 dl mjölk
Ägg, mandelspån och råsocker till pensling.
0.5 tsk salt
1.5 tsk bakpulver
0.5 dl råsocker
125 g kallt smör
1 ägg
2 dl mjölk
Ägg, mandelspån och råsocker till pensling.
Gör såhär:
1.Sätt ugnen på 250 grader, varmluft.
2. Blanda vetemjöl, salt, bakpulver och råsocker i en bunke.
3. Tärna smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna.
4. Vispa samman ägg och mjölk.
5. Blanda vätskan med de torra ingredienserna till en deg.
6. Platta ut degen, cirka 3 centimeter tjock på mjölat bakbord och skär dem i trekantiga bitar.
7. Lägg på en plåt med bakplåtspapper, pensla med ägg och strö över mandelspån och råsocker.
8.Grädda tills sconesen får en gyllene färg, cirka 10-15 minuter.