Fish and chips – England

Antal portioner: 4

 

Ingredienser 

1 kg potatis, fast sort 
600 g torskfiléer 
frityrolja 
salt 
Panering: 
1/2 tsk salt 
1 1/2 dl vetemjöl 
1 1/4 dl mjölk 
1 ägg 

 

Gör så här

1. Skala och skär potatisen i 1 cm tjocka stavar och 4–5 cm långa stavar och lägg dem i kallt vatten. Låt stavarna rinna av väl före friteringen, torka dem med hushållspapper eller handduk. Hetta upp oljan till 170° och fritera den skurna potatisen i omgångar, den ska bara få en lätt, gul färg. Ta upp potatisen och låt den rinna av.

2. Blanda mjöl och salt till fiskens panering, vispa upp ägget i en kopp. Arbeta först in ägget i mjölblandningen och sedan i mjölken, lite i taget. Det ska bli en slät smet. Doppa fiskbitarna i smeten och fritera dem, några i taget, i ca 5 minuter eller tills de fått vacker guldgul färg. Lägg dem sedan på hushållspapper att rinna av.

3. Hetta upp oljan till 200° och fritera potatisen ännu en gång. Den ska bli knaprig och gulbrun nästan genast. Låt potatisen rinna av och salta. Servera genast med fisken och vinäger.




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0