Våfflor, Belgien

 

 

Ingredienser:

  • 3 st ägg
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt 
  • 5 dl mjölk 
  • 1 msk olja eller smör
Tillagning 

1. Skilj äggvitorna från gulorna. Blanda alla torra ingredienser.
2. Rör i mjölken lite i taget till en jämn smet. Tillsätt oljan eller smöret och äggulorna.
3. Vispa vitorna vita och blanka. Vänd ner dem i smeten,
mjukt och lite slarvigt.
4. Hetta upp våffeljärnet. Smöra eller olja järnet. Av två slevar smet blir det ungefär en lagg.
Grädda dem guldgula ca 2 min.




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0