soppgryta, Afrika

Ingredienser:
- 2 rödlökar
- 1 - 2 sötpotatisar
- 2 - 3 selleristjälkar
- 1 squash
- 2 msk olja
- 4 dl vatten
- 1 burk hela tomater (à 400 g)
- 1 - 1 1/2 tsk salt
- 1 tsk gurkmeja
- 1 tsk timjan
- 1/2 tsk kummin
- 1 krm kanel
- 1/2 - 1 krm chilipeppar
- 1 dl makaroner
- 1 burk kikärter (à 400 g)
Till servering
- persilja
- bröd
Gör så här:
- Skala rödlökar och sötpotatisar. Hacka löken. Skär sötpotatisen i tärningar. Skölj och strimla selleristjälkar och squash. Värm olja i en gryta. Fräs det gröna några minuter.
- Häll på vatten och hela tomater. Smaksätt med salt, gurkmeja, timjan, kummin, kanel och chilipeppar. Koka upp.
- Lägg i makaroner och låt grytan koka ca 10 minuter. Tillsätt kikärter utan spad och koka några minuter.
- Servera med hackad persilja och bröd att suga upp spadet med.