soppgryta, Afrika

 
 
 
Ingredienser: 
  • 2 rödlökar
  • 1 - 2 sötpotatisar
  • 2 - 3 selleristjälkar
  • 1 squash
  • 2 msk olja
  • 4 dl vatten
  • 1 burk hela tomater (à 400 g)
  • 1 - 1 1/2 tsk salt
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk timjan
  • 1/2 tsk kummin
  • 1 krm kanel
  • 1/2 - 1 krm chilipeppar
  • 1 dl makaroner
  • 1 burk kikärter (à 400 g)

Till servering

  • persilja
  • bröd
Gör så här:
  1. Skala rödlökar och sötpotatisar. Hacka löken. Skär sötpotatisen i tärningar. Skölj och strimla selleristjälkar och squash. Värm olja i en gryta. Fräs det gröna några minuter.
  2. Häll på vatten och hela tomater. Smaksätt med salt, gurkmeja, timjan, kummin, kanel och chilipeppar. Koka upp.
  3. Lägg i makaroner och låt grytan koka ca 10 minuter. Tillsätt kikärter utan spad och koka några minuter.
  4. Servera med hackad persilja och bröd att suga upp spadet med.



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0