Krispig nudelsallad, thailändsk
Ingredienser
- 150 g salladsärter (sugar snaps)
- 1 röd eller gul paprika
- 2 salladslökar
- 150 g glasnudlar
- 1 1/2 msk finriven färsk ingefära
- 2 lime
- 1 tsk sesamolja
- 1 msk rapsolja
- salt
- nymalen svartpeppar
- 1/2 gurka
- 1 kruka koriander
- 1 dl hackade salta jordnötter
- ev sweet chilisås till servering
Så här gör du
- Skär salladsärterna i grova strimlor. Kärna ur paprikan. Skär den och salladslöken i fina strimlor. Bryt nudlarna på mitten och blanda med grönsakerna.
- Koka upp rikligt med vatten. Lägg i nudlar och grönsaker. Lägg på lock. Ta från värmen. Låt stå i 2–3 minuter.
- Häll av, skölj i kallt vatten och låt rinna av i durkslag.
- Blanda med riven ingefära, 2–3 msk pressad limejuice (för 4 port), sesam- och rapsolja.
- Smaka av med salt, peppar och ev mer pressad limejuice.
- Dela, kärna ur och tärna gurkan. Vänd ner den och hela korianderblad, toppa med hackade jordnötter. Servera med limeklyfta.
- Servera gärna nudelsalladen tillsammans med Thaispett.