Krispig nudelsallad, thailändsk

 

Ingredienser

  • 150 g salladsärter (sugar snaps)
  • 1 röd eller gul paprika
  • 2 salladslökar
  • 150 g glasnudlar
  • 1 1/2 msk finriven färsk ingefära
  • 2 lime
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 msk rapsolja
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • 1/2 gurka
  • 1 kruka koriander
  • 1 dl hackade salta jordnötter
  • ev sweet chilisås till servering

Så här gör du

  1. Skär salladsärterna i grova strimlor. Kärna ur paprikan. Skär den och salladslöken i fina strimlor. Bryt nudlarna på mitten och blanda med grönsakerna.
  2. Koka upp rikligt med vatten. Lägg i nudlar och grönsaker. Lägg på lock. Ta från värmen. Låt stå i 2–3 minuter.
  3. Häll av, skölj i kallt vatten och låt rinna av i durkslag.
  4. Blanda med riven ingefära, 2–3 msk pressad limejuice (för 4 port), sesam- och rapsolja.
  5. Smaka av med salt, peppar och ev mer pressad limejuice.
  6. Dela, kärna ur och tärna gurkan. Vänd ner den och hela korianderblad, toppa med hackade jordnötter. Servera med limeklyfta.
  7. Servera gärna nudelsalladen tillsammans med Thaispett.



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0