Gulashgryta Ungern

Ungersk Gulasgryta
4 portioner
 
Ingredienser:
  • 500 g benfritt nötkött, t ex högrev, grytbitar
  • 3 grovhackade gula lökar
  • 1 vitlöksklyfta, i skivor
  • 1,5 msk paprika
  • 0,5 tsk stött kummin
  • 1 msk flytande margarin
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 tsk mejram
  • 0,5 krm kajennpeppar
  • 1 lagerblad
  • 1 köttbuljongtärning
  • 6 dl vatten
  • 8 medlestora potatisar, skalade, i bitar
  • 1 grön paprika, i tärningar
  • 1 röd paprika, i tärningar
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar
 
Gör så här:
Skär köttet i bitar, ca 2 x 2 cm. Fräs lök, vitlök, paprikapulver och kummin i fettet i en stor gryta. Blanda ner kött, tomatpuré, resten av kryddorna och så mycket buljong att den nästan täcker köttet.

Koka under lock på svag värme tills köttet är mört, ca 1 timme. Lägg i potatis och paprika och koka tills potatisen är mjuk, 10-15 minuter.

Smaka av med salt, peppar och ev mera kryddor. Servera med grovt bröd.

 




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0