Gulashgryta Ungern
Ungersk Gulasgryta
4 portioner
Ingredienser:
- 500 g benfritt nötkött, t ex högrev, grytbitar
- 3 grovhackade gula lökar
- 1 vitlöksklyfta, i skivor
- 1,5 msk paprika
- 0,5 tsk stött kummin
- 1 msk flytande margarin
- 2 msk tomatpuré
- 2 tsk mejram
- 0,5 krm kajennpeppar
- 1 lagerblad
- 1 köttbuljongtärning
- 6 dl vatten
- 8 medlestora potatisar, skalade, i bitar
- 1 grön paprika, i tärningar
- 1 röd paprika, i tärningar
- 0,5 tsk salt
- 0,5 tsk svartpeppar
Gör så här:
Skär köttet i bitar, ca 2 x 2 cm. Fräs lök, vitlök, paprikapulver och kummin i fettet i en stor gryta. Blanda ner kött, tomatpuré, resten av kryddorna och så mycket buljong att den nästan täcker köttet.
Koka under lock på svag värme tills köttet är mört, ca 1 timme. Lägg i potatis och paprika och koka tills potatisen är mjuk, 10-15 minuter.
Smaka av med salt, peppar och ev mera kryddor. Servera med grovt bröd.
